Збір відгуків клієнтів став лакмусовим папером у світі бізнесу. Синій колір – чекайте на приплив клієнтів та доходу, фіолетовий – поки що ніяких загроз на горизонті, червоний – готуйтеся до масштабної роботи над помилками.

Поведінкові характеристики клієнтів змінюються: навіть під час вибору подарунка в електронному онлайн-магазині, користувачам властиво в першу чергу скролити вниз, до відгуків, пропускаючи опис та характеристики товару, аби «по першим трьом» створити враження про продукт. Не дивно, що компанії та бренди змагаються у гонці зі збору фідбеку – звичайно, позитивного.

Але, на жаль, реалії такі, що споживачі послуг та товарів найчастіше залишають негативні відгуки: не догодив персонал, відбулася фінансова махінація, підсунули підробку. Навіть кривий шов на придбаному пальті може призвести до негативного відгуку в три абзаци. Як, у ситуації, що склалася, можна побудувати грамотний збір фідбеку, який для початку дозволить проходити внутрішній моніторинг усередині бізнесу, визначати слабкі та сильні сторони, і вже надалі – публікувати в потрібних місцях?

Продуманий збір відгуків клієнтів можна здійснювати за допомогою гостьового Wi-Fi. Особливо це підходить бізнесам, які утримують відвідувачів у офлайн-точках протягом тривалого часу.

Давайте розглянемо на прикладі банку. Людина приходить у відділення, і змушена деякий час чекати у черзі. Під час очікування консультації з менеджером, він підключається до гостьового Wi-Fi, щоб скоротити час. І йому висвічується Wi-Fi реклама – сторінка з формою для фідбека, в якій він повинен відповісти на закриті питання за допомогою натискання веселого або сумного емоджі. Жодних розгорнутих відповідей чи підозрілих прохань – і відвідувач погоджується витратити три хвилини на заповнення опитування.

Яку інформацію розповість статистика цього фідбека? Ми дізнаємось, наскільки ефективно працює банк, співробітники відділення, і навіть клінінгова служба. Залежно від того, яка інформація може допомогти бізнесу удосконалити сервіс чи продукт, ви можете самостійно прописати сценарій для опитувальника. А ми дамо кілька порад – як підвищити рівень відгуків від відвідувачів за допомогою гостьового Wi-Fi:

  • ретельно пропрацюйте сценарій – перед тим, як запустити опитувальник, пропишіть ключові питання, на які хочете отримати відповіді, і вже на їх основі створюйте грамотні формулювання;
  • створіть коротке опитування – не змушуйте людей писати відкриту відповідь, мало хто погодиться витрачати на це багато часу, аби допомогти бізнесу стати кращим;
  • впроваджуйте інтерактив – як на прикладі з емоджі, створюйте нестандартні фідбек-форми, щоб людина проходила опитування без зайвих зусиль і з приємними емоціями;
  • пишіть «людською мовою» – не потрібно пишномовних слів чи складних конструкцій, дізнавайтеся інформацію таким чином, ніби особисто спілкуєтеся з клієнтом;
  • подякуйте за відгук – подаруйте відвідувачу знижку чи промокод, а у випадку з банком – додаткове накопичення на кешбек, наприклад. 

Збір відгуків клієнтів за допомогою гостьового Wi-Fi – робочий та ефективний спосіб дізнатися думку відвідувачів, і далі опрацьовувати недоліки. А головне – за допомогою платформи Conectiko ви можете запустити опитувальник у будь-якому форматі та накопичувати базу фідбеків в одному місці.