Безкоштовний гостьовий вай-фай —  вже давно не перевага перед конкурентами, а обов’язковий пункт у комплексі послуг компанії. “А у вас є Wi-Fi?” — Часто доводиться чути від потенційних клієнтів офіціантам кафе або адміністраторам готелів. Все логічно. У технологічний розквіт XXI кожна людина потребує зв’язку із зовнішнім світом через Інтернет. А бізнесу це лише на користь. Адже можна використовувати ефективні інструменти Wi-Fi маркетингу.

Платформа Conectiko дозволить вашому бізнесу детально вивчати цільову аудиторію, результативно взаємодіяти з клієнтами та грамотно розробляти маркетингову кампанію.

Гостьовий Wi-Fi допомагає скласти портрет клієнта. Платформа Wi-Fi маркетингу Conectiko допомагає дізнатися контактні та демографічні дані користувача, вивчити поведінку користувача. На основі отриманої інформації система обробляє зібрану інформацію про клієнтів і створює докладний аналітичний звіт. Це дозволяє компаніям задовольнити запити відвідувачів та вдосконалити бізнес-модель.

Послугами платформи Conectiko для успішного ведення бізнесу вже скористалися такі компанії як: ЦИТРУС, MOYO, UniversalBank, UKRSIBBANK.

Після того, як ви зіткнулися віч-на-віч з цільовою аудиторією, саме час діяти! За допомогою можливостей Conectiko, інформуйте клієнтів через SMS-повідомлення або e-mail листи про важливі новини та вигідні пропозиції. А аналітичні звіти Conectiko допоможуть зрозуміти, до кого ви звертаєтесь і про що маємо інформувати. Це вірний шлях до правильного позиціонування компанії: і більше не доведеться звертатися до пенсійного вікового сегменту на «ти» чи заманювати молоду цільову аудиторію жартами з «Аншлагу» .

Правило успішного бізнесу номер один: успішний бізнес відповідає потребам клієнтів на 100%. А хто, як не відвідувачі, краще розкажуть про свої смаки та особисті переваги? Платформа Conectiko дозволяє збирати фідбеки від клієнтів. Все просто. Під час підключення до гостьового вай-фаю система просить клієнта оцінити кафе, пройти невелике соцопитування, висловити думку про асортимент магазину або залишити відгук про компанію в соціальних мережах. Вивчайте думку кожного клієнта. Видозмінюйте бізнес-модель. Станьте найкращими серед конкурентів.