Швидкий темп життя наблизив людство до ери смартфонізації. Нам доведеться застати тотальне вимирання ТБ та радіо, на зміну яким масово приходять «гаджети в руці». Відображення цих трансформацій вже можна спостерігати у маркетингу. Залежно від каналів комунікації з користувачами, діджитал-напрямок вибудовує тренди на наступний рік. Давайте розглянемо їх докладніше.

Голосовий помічник

Останні дослідження свідчать, що понад 25% жителів США користуються розумними колонками: Amazon Echo та Google Assistant. А понад 30% користувачів мобільних девайсів – голосовими помічниками, такими як SIRI для iOS та Google Assistant для Android: передбачається, що у 2020 році ця цифра перевищить 50%.

Що це може говорити? Вже не можна буде ігнорувати голосовий пошук, як це можна було робити до майбутнього 2020 року. Тому ось кілька рекомендацій для маркетологів та суміжних професійних областей. По-перше, слід адаптувати сайти компаній під голосовий пошук. А по-друге, впровадити формат довгих запитів: замість «курочка каррі» – «як приготувати індійську курочку каррі», адже більшість онлайн-ресурсів не лише впровадять технологію, а й повністю переформатують контент під тренд.

І хоча користувачі систематично скаржаться на розумні колонки через те, що вони не розпізнають дефекти мови, не зчитують мову дитини і так далі – кількість їх продажів по всьому світу зростає в геометричній прогресії. Тому ви знаєте, що слід зробити найближчим часом.

AR/VR

Погуляти магазином, приміряти вбрання або взяти участь у процесі створення бренду – майбутнє вже тут. Технології AR/VR задіють багато провідних світових брендів. Один із останніх – Adidas – який дозволив своїм покупцям приміряти нову модель кросівок Alphaedge 4D. Щоб приміряти взуття у віртуальному режимі, користувач має відкрити мобільний додаток та клацнути на сторінку продукту. Тоді кросівки з’являться на нозі людини, а режим відстеження рухів дозволить розглянути модель з усіх ракурсів. У даному кейсі, застосовуючи можливості AR, Adidas може краще керувати споживчими очікуваннями та надалі скоротити кількість повернень.

Wi-Fi Маркетинг

Ринок Wi-Fi Маркетингу дуже різноманітно сформувався по всьому світу. Коли в США користувачі звикли до взаємодії з брендом під час підключення до гостьового Wi-Fi, у країнах СНД спостерігається зовсім інша ситуація. За підсумками інтерв’ю, які провів маркетинговий відділ компанії Conectiko, більшість українців готові ознайомитись із рекламною пропозицією або залишити свій номер телефону при підключенні до Wi-Fi (в обмін на вільний доступ до Інтернету).

Як це працює? Під час підключення до гостьового Wi-Fi користувачі проходять обов’язковий етап – Wi-Fi авторизацію. Цей крок передбачає, що клієнт залишить свої контактні дані:

  • номер телефону;
  • e-mail;
  • дані профілю у соціальній мережі.

При наступних підключеннях до гостьового Wi-Fi, користувач може переглянути Wi-Fi рекламу та виконати цільову дію: наприклад, перехід на сайт. Wi-Fi реклама може транслюватись у різних форматах: банер, відео, інтерактив, інтегрована інстаграм-сторінка та інші. 

Wi-Fi Маркетинг відкриває для бізнесу такі можливості:

  • регулярне поповнення бази CRM новими контактами; 
  • збір інсайтів; 
  • інформування відвідувачів про акції та знижки; 
  • підвищення впізнаваності бренду за рахунок ще одного ефективного та лояльного комунікаційного майданчика;
  • ремаркетинг;
  • персоналізовані розсилки;
  • збір відгуків відвідувачів.

У 2020 році все більше українських бізнесів різних сегментів та масштабів впроваджуватимуть можливості Wi-Fi Маркетингу для стратегічного розвитку та вкладу у Клієнтський Досвід (Customer Experience). З радістю розповімо вам про всі можливості та переваги, які надасть вашому бізнесу Wi-Fi Маркетинг. Залишіть заявку – і менеджер Conectiko зв’яжеться з вами найближчим часом. 

Публікації з інтеграцією товару

Соцмережі – наше все. А тепер ще – і для покупки товарів та послуг. Близько 60% користувачів стверджують, що відкривають товари та послуги за допомогою Instagram, а приблизно 2800 респондентів із 4000 опитаних – приймають рішення про покупки завдяки Pinterest. Статистика підтверджує: людям зручно купувати товари та послуги у соціальних мережах. І на тлі цього можна відстежити, як соцмережі з мільйонною аудиторією – Facebook, Instagram, Pinterest – розширюють платформу для покупок та розвивають комунікацію з інтернет-магазинами для зручності клієнтів. Як використовувати тренд? Розпочинайте або й надалі розвивайте продажі у відповідних для вас соціальних мережах для збільшення каналів продаж та спрощення Customer Journey.

Інтерактивний контент

Дослідження свідчать, що 91% користувачів віддають перевагу інтерактивному контенту серед усієї інформації в Інтернеті. Тому в 2020 році ми спостерігатимемо більш помітне зміщення фокусу контент-маркетингу у бік того, щоб давати користувачам найбільш релевантні відповіді на конкретні запити. За рахунок таких форматів, як інтерактивні віджети, опитування, квізи, публікації з доповненою реальністю, відео 360 та багато інших.

Інтерактивний контент довше утримує користувача на сайті та дарує новий досвід взаємодії з інформацією. Це новий, оригінальний тип контенту, який підвищить впізнаваність бренду, а користувачеві подарує цікавий досвід, який ні з чим не можна порівняти.

Персоналізована реклама

Люди остаточно втомилися бачити інформаційні та рекламні оголошення, які не мають до них жодного стосунку. У зв’язку з цим активно підвищується попит на підписки, які відфільтровують неприйнятний для користувача контент. 90% респондентів із 1000 опитаних сказали, що вважають персоналізовану рекламу привабливою, і 80% – що їм цікаво взаємодіяти з брендом, який надає персональний підхід. 

Маркетинг у месенджерах

У середньому, у Facebook Messenger відбувається близько 10 мільярдів обмінів повідомленнями між користувачами та брендами щомісяця. Facebook, як і інші популярні месенджери – WhatsUp, Telegram – важливий спосіб комунікації для компаній і для цього каналу потрібна своя стратегія взаємодії. Якщо докласти зусиль, то бренд може: 

  • інформувати клієнтів; 
  • встановлювати особистий контакт із клієнтом; 
  • надавати своєчасну техпідтримку;
  • запрошувати на заходи.

Чат-боти

Перехідна тенденція, яка в 2020 році досягне пікового розвитку. Чат-боти стають розумнішими. Людські нерви – ціліше. 

У новому році чат-боти більше інтегруватимуться в сайти компаній. Facebook вже тестує можливість інтеграції низки сервісів із власним месенджером, щоб у майбутньому впровадити чат-бот змогла будь-яка компанія без зайвих зусиль. Чат-боти – гнучка платформа, проста в програмуванні та налаштуваннях персоналізації. За рахунок неї бренди можуть: 

  • швидко відповідати на запитання; 
  • вирішувати всілякі проблеми; 
  • робити продажі та додаткові продажі; 
  • допомагати у реєстрації або заявці.

І багато іншого, що оптимізує бізнес-процеси компанії та спрощує взаємодію з клієнтами.

Відео

Другий рік поспіль відео – найкращий із усіх форматів для взаємодії з аудиторією. І тренд 2020-го не втратить своєї актуальності. З різницею, що онлайн-трансляції виб’ються вперед – вони вже більш переглядаються, ніж відео, втричі.

І, відповідно, YouTube зростатиме і видозмінюватиметься під запити користувачів:

  • 87% відео-маркетологів активно використовують канал на YouTube,
  • 80% із вищезазначених підтвердили, що за рахунок цього змогли швидше досягти успіху, 
  • 88% планують використовувати канал у майбутньому.

Хто знає, у скількох компаніях YouTube стратегія вже займає окреме місце в маркетинговому плануванні.

Аналіз емоцій

Штучний інтелект вже вчиться розпізнавати настрій користувачів за ключовим словом. Таку механіку впроваджують у аналіз постів, коментарів, оглядів та інший видів контенту. До чого це призведе? До більш якісної та швидкої взаємодії між людиною та брендом: репутація компаній буде під більш точним контролем.

Мікроінфлюєнсери

Користувачі хочуть пізнати в блогерах, перш за все, себе. Нікому не цікаві лідери думки з мільйонною аудиторією – довіряють завжди своїм хлопцям. Тому шукайте блогерів, які справді будуть співзвучні філософії бренду. Без прив’язки до кількості підписників – не дарма з кінця 2019 року Instagram почав зачищати лайки в низці країн, у тому числі й в Україні.

Діджитал стрімко розвивається, і хто не слідкує за трендами – залишається позаду. Вивчайте, впроваджуйте, аналізуйте. Тільки в динаміці ви зможете зрозуміти: яка з тенденцій діджитал-маркетингу дозволить вашій компанії досягти поставлених цілей та завдань.

А команда Conectiko бажає вам сміливих експериментів у маркетингу та не менш приголомшливих результатів у новому 2020 році!